עלויות נוספות במשכנתא ואיך מתגברים עליהן
לא אחת קורה שרוכשים של נכס נדל"ן נכנסים לעסקת הרכישה בלי הכנה מוקדמת. כתוצאה, הם אינם מוכנים להוצאות הנוספות שקיימות בכל עסקת נדל"ן. ההוצאות האלו עלולות להגיע לכדי עשרות אלפי שקלים ויש להתכונן אליהן מראש. מהן ההוצאות הכרוכות בנטילת משכנתא? מהן ההוצאות העקיפות על המשכנתא? איך אפשר להתגבר על ההוצאות הללו? בשורות להלן נעסוק בעלויות הנוספות של המשכנתא.
ההוצאות הכרוכות בנטילת משכנתא
בדרך כלל, כשחושבים על הוצאות המשכנתא חושבים על ריביות ועל התשלומים התקופתיים. המומחים של הבנק דואגים לחשב את המשכנתא, העלויות השונות וההחזרים ולבצע את ההתאמה של המשכנתא להכנסות של הלווים. כל ההתאמות הללו מתחייבות מהתקנות המחייבות של בנק ישראל.
הוצאות עקיפות נוספות במשכנתא
בנוסף לאמור לעיל, יש הוצאות רבות נוספות שרבים מהלווים לא לוקחים אותן בחשבון. התוצאה היא, בדרך כלל, חור גדול בתקציב ולא תמיד זה פשוט, אחרי שלוקחים הלוואה כל כך גדולה. הלן רשימה של ההוצאות הנוספות האפשריות:
- תשלום לעורך דין: כל עסקת נדל"ן מלווה על ידי עורך דין. ההמלצה החד משמעית כאן היא לשכור עורך דין לליווי העסקה גם בדירה חדשה, למרות העלויות. עורך דין מגן על הלקוח שלו מפני הסכמים בעייתיים ומוודא שכל הליך הרכישה מתבצע בצורה תקינה ועל פי החוק. שכר הדירה של עורך דין עשוי לנוע בטווח שבין 0.5% לבין 1.5% ממחיר הנכס – שזה אומר עד 15,000 ₪ לכל מיליון ₪.
- תשלום אגרות שונות: האגרות השונות כוללות את כל התשלומים שהרוכש משלם תוך כדי עסקת הרכישה. האגרות כוללות אגרות לרשויות המקומיות, הוצאת נסח טאבו ועוד.
- מס שבח מקרקעין: בדירה יחידה ועד סכום מסוים המשתנה מעת לעת, יש פטור ממס שבח. עם זאת, בדירה נוספת או במכירת דירה יקרה, יכול להתעורר הצורך לשלם מס שבח מקרקעין.
- נוטריון: הסכם הרכישה חייב להיות מאושר על ידי נוטריון, מה שכרוך בתשלום נוסף.
- דמי תיווך: אם הדירה נרכשה באמצעות מתווך, יש צורך לשלם גם דמי תיווך – עוד כמה אלפי שקלים.
- מס רכישה: מס המשולם על רכישת נכס נדל"ן מעל מחיר מסוים, המשתנה מעת לעת
- התחברות לספקי תקשורת: התחברות מחדש לבזק, לספק הגז, האינטרנט ואחרים, עשויה להיות כרוכה בתשלום חד פעמי. .
- הובלה: ההוצאות על הובלה ומעבר לדירה החדשה יכולות להגיע לאלפי שקלים, בהתאם לגודל הרכוש שמעבירים לבית החדש ולאופן ההובלה.
איך אפשר להתגבר על ההוצאות העקיפות
לרוב, הדרך הנכונה להתגבר על ההוצאות הללו היא לקחת אותן מלכתחילה בחשבון ולשים את הכסף בצד מראש. לחילופין, אפשר לחפש מראש מקורות מימון להוצאות הללו – פתיחת קרן השתלמות, הלוואה מקרן הפנסיה ודרכים יצירתיות אחרות. יועץ משכנתאות מקצועי יסייע במציאת הדרך הנכונה להתגבר על ההוצאות העקיפות בצורה הטובה ביותר. צרו קשר כעת ואנו נסייע לכם בדרך לרכישת הבית החדש שלכם.